Engelse les

De Engelse taal wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat jonge kinderen een vreemde taal sneller oppakken.

Daarom geeft De Krullevaar al sinds 2002, als één van de eerste basisscholen in Nederland, Engelse les aan alle leerlingen. Deze lessen worden gegeven door een vakleerkracht. Daarnaast hebben alle leerkrachten van De Krullevaar de cursus Classroom English gevolgd.

Voor de kinderen uit groep 1 t/m 4 zijn de Engelse lessen gericht op

het spelenderwijs oppikken van de taal. Vanaf groep 5 krijgen ze ook lezen en schrijven en in de groepen 6, 7 en 8 sluiten we zoveel mogelijk aan bij de buitenschoolse voorkennis.

Behalve deze wekelijks Engelse les organiseert De Krullevaar ook regelmatige „Engelse middagen‟, waarin de kinderen zoveel mogelijk met de Engelse taal te maken krijgen.

Zo bereiden wij uw kind voor op hun toekomstige rol als wereldburger en kan het, na groep 8, probleemloos deelnemen aan het tweetalig vervolgonderwijs. Bekijk ook de film over Engels op de Krullevaar.